Юнкер застеріг європейських лідерів від

Юнкер застеріг європейських лідерів від "Північного потоку-2"

Укрінформ
Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер написав листа лідерам восьми східноєвропейських країн, у якому розкритикував проект "Північного потоку-2".

Про це повідомляє DW.

"Введення в дію газопроводу "Північний потік-2" змінить ситуацію на ринку газу в Європі", - йдеться в листі від 3 червня, адресованому владі Угорщини, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Словаччини, Чехії та Естонії, який цитує Reuters.

На думку Юнкера, проект не має втілюватися в життя лише за російськими законами й ніхто не повинен мати можливість діяти на шкоду конкурентам і споживачам.

Критику щодо "Північного потоку-2" Юнкер висловив також і у виступі на міжнародному економічному форумі в Санкт-Петербурзі 16 червня. "Ми повинні бути впевнені в тому, що всі країни Центральної та Східної Європи мають рівний доступ до поставок енергії", - заявив він. "Мені дуже подобаються трубопроводи, які з'єднують, а не роз'єднують", - додав глава Єврокомісії.

У березні лідери Угорщини, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Словаччини, Чехії та Естонії направили Юнкеру листа, в якому висловилися проти будівництва російського газопроводу. Якщо проект буде реалізований, це потягне за собою "потенційно дестабілізуючі геополітичні наслідки", вказувалося в документі. Європейські лідери тоді нагадали, що через події в Україні поставки російського газу в Європу мають яскраво виражений політичний підтекст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-