Міністр оборони Польщі: РФ підриває світовий порядок

Міністр оборони Польщі: РФ підриває світовий порядок

Укрінформ
Сьогодні Росія є найбільшою загрозою безпеці у світі, вважає міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич.

Про це він заявив під час прес-конференції у Брюсселі, інформує Польське радіо.

«Я схиляюся до тези, що Росія в реальності є країною абсолютно іншої конструкції, ніж країни західної цивілізації, країною, яка ставить перед собою зовсім інші цілі і по-іншому їх реалізує. І що найголовніше, я глибоко переконаний, що жодна норма, вироблена за її (Росії - ред.) межами, для неї не діє », - сказав польський міністр.

Мацеревич зазначив, що «при всій повазі до російського народу, а тим більше до російських письменників і художників ..., це не змінює того факту, що Росія сьогодні є найбільшою загрозою безпеці у світі».

«Жодна країна за останні десятиліття не підривала світового порядку так, як це робила Росія, атакуючи спочатку Грузію, а пізніше Україну, окупувавши територію незалежної держави, відкрито демонструючи, що не хоче визнавати її незалежність і суверенітет, і прагнучи встановити свій порядок не тільки на території цієї держави, а і в Європі загалом», - сказав він.

На думку глави Міноборони Польщі, анексія Криму Росією і агресія на сході України в 2014 році стали потрясінням для західних лідерів.

Він також наголосив, що рішення, прийняті під час зустрічі міністрів країн-членів НАТО щодо зміцнення східного флангу, є історичними, «які змінюють архітектуру Північноатлантичного альянсу, пристосовуючись до тих викликів, які перед нами ставить Росія Володимира Володимировича Путіна».

Як повідомляв Укрінформ, раніше генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг заявив, що Альянс, відповідаючи на агресивні дії Росії, передислоковує на ротаційній основі чотири посилені багатонаціональні батальйони в країни Балтії і в Польщу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-