Експерти назвали регіон, що найбільше постраждає від Brexit

Експерти назвали регіон, що найбільше постраждає від Brexit

Укрінформ
У разі виходу Британії зі складу Європейського Союзу (Brexit) найбільші втрати понесе північ Англії.

Про це свідчать результати дослідження, розробленого для кампанії, яка виступає за збереження країни в ЄС, повідомляє Reuters.

«Північ Англії найбільш сильно постраждає від голосування за Brexit», - йдеться в повідомленні.

Пов'язано це з тим, що на півночі 10% робочих місць (понад 700 тисяч) пов'язані з експортом в ЄС. Таким чином, якщо Велика Британія вийде зі складу ЄС, робочі місця в ключових галузях, таких як, наприклад, виробництво автомобілів, будуть у небезпеці.

Також, згідно зі словами колишнього прем'єр-міністра Великої Британії, лейбориста Гордона Брауна, фонди Європейського Союзу допомогли відновити північний регіон країни, оскільки ЄС виділив північ Англії 2,1 млрд фунтів (3 млрд доларів) на підтримку інфраструктури, вищої освіти, сільського господарства і малого бізнесу на період з 2014 по 2020 рік і, якщо британці проголосують за вихід з ЄС, ці гроші будуть втрачені.

«Я звертаюся до всіх, хто працює в автомобільній промисловості, авіаційній промисловості, фармацевтичній промисловості та індустрії продуктів харчування і напоїв у Північній Англії, щоб розповісти їм про важливість експорту в Європу і ризики втрати їх робочих місць в разі Brexit», - сказав Браун.

Нагадаємо, що референдум про майбутнє Великої Британії в ЄС відбудеться 23 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-