На Східне узбережжя Австралії знову насувається негода

На Східне узбережжя Австралії знову насувається негода

Укрінформ
Східне узбережжя Австралії знову може стати епіцентром негоди і небезпеки у ці вихідні.

Про це повідомляє news.com.au.

«Попередня негода принесла сильні опади вздовж усього узбережжя, новий циклон розвивається по-іншому, він рухається по-різному, і виглядає трохи менш потужним, аніж попередній», – повідомив старший синоптик Бюро метеорології Австралії Пітер Гаєвський.

Синоптики прогнозують можливість істотних опадів у штатах Новий Південний Велс та Квінсленд впродовж вихідних та на початку наступного тижня. На цьому етапі очікується близько 80 мм опадів у період з п’ятниці по неділю.

Епіцентр негоди найімовірніше буде розташований по всій західній та південно-західній частині Квінсленда з подальшим просування до центру і західної частини Нового Південного Велсу між містами Воллонгонг і Порт-Маккуорі.

Передбачається, що наслідки стихій можуть бути аналогічні тим, з якими Австралія зіштовхнулася на початку цього місяця, коли рівень опадів сягнув 150 мм впродовж 24 годин, а пориви вітру – понад 125км/год.

Погодні умови можуть завдати збитків і східній Вікторії, оскільки циклон рухатиметься на південь.

Попередня стихія призвела до загибелі чотирьох людей і завдала збитків більш ніж на 50 мільйонів доларів. Очищувальні роботи у Квінсленді, Новому Південному Велсі та на Тасманії тривають досі.

Як повідомляв Укрінформ, в Австралії через шторм загинуло двоє людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-