У Росії узаконили

У Росії узаконили "податок на Google"

Укрінформ
Держдума Росії ухвалила в третьому (остаточному) читанні так званий закон про "податок на Google". Документ запроваджує ПДВ у розмірі 18% для західних IT-компаній.

Як йдеться в картці законопроекту, до послуг, що обкладаються ПДВ, належатиме надання через інтернет прав на використання програм для комп'ютерів, у тому числі комп'ютерних ігор і баз даних.

Податком на додану вартість також обкладатиметься надання рекламних послуг в інтернеті, надання послуг з розміщення пропозицій про придбання товарів і послуг, з підтримки електронних ресурсів, надання доменних імен і послуг хостингу, надання прав на використання електронних книг, музичних творів, графічних зображень і відео.

Передбачається, що закон набуде чинності з 1 січня 2017 року. Іноземні організації, що підлягають взяттю на облік у російських податкових службах, мають подати відповідну заяву протягом 30 календарних днів.

Законопроект про "податок на Google" був внесений на розгляд Держдуми у грудні 2015 року депутатами Андрієм Луговим, Володимиром Парахіним і Робертом Шлегелем. Автори документа, зокрема, зазначали, що при чинному законодавстві іноземні IT-компанії мають перевагу перед російськими за рахунок того, що не повинні платити ПДВ. Розробити поправки до законодавства, які забезпечили б рівні умови роботи інтернет-компаній у Росії, доручив президент РФ Володимир Путін за підсумками зустрічі з учасниками форуму "Інтернет-економіка", що відбулася наприкінці 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-