Австралійський уряд виділить $1 мільярд на порятунок Великого Бар’єрного рифу

Австралійський уряд виділить $1 мільярд на порятунок Великого Бар’єрного рифу

Укрінформ
Глава австралійського уряду Малколм Тернбулл оголосив про готовність виділити $1 млрд. на «рятувальну операцію» для Великого Бар’єрного рифу у випадку перемоги на виборах.

Про це повідомляє The Guardian.

"Кошти будуть виділені з фонду Корпорації, яка займається екологічно чистими джерелами енергії – Clean Energy Finance Corporation (CEFC) та будуть спрямовані на ліквідацію двох основних загроз: зміни клімату та якості води", - наголосив Тернбулл.

Фонд надаватиме послуги інвестиційного фінансування для проектів в регіоні, які можуть поліпшити якість води і скорочення викидів – стікання добрив від фермерських господарств, створення ефективних іригаційних систем і модернізації берегових очисних споруд. Окрім того, планується установка більшої кількості сонячних батарей на прилеглих фермах і використання ефективнішої сільськогосподарської техніки.

Уряд вважає, що поліпшення якості води зміцнить стійкість рифу до змін клімату та зупинить знебарвлення коралів.

Разом з тим, на думку експертів, можливість залучення коштів із згаданого джерела є сумнівною, оскільки порушує законодавство, яким передбачено, що кошти CEFC можуть бути виділенні лише для розробки енергозберігаючих технологій з низьким рівнем викидів вуглецю або технологій з використання поновлюваних джерел енергії.

Напередодні лідер Лейбористської партії Австралії Білл Шортен пообіцяв виділити 500 мільйонів доларів чистих інвестицій впродовж п’яти років на згадані проекти. Зелені, у свої чергу, запропонували виділити $2 млрд. впродовж 10 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-