США закликали Росію звільнити всіх українських заручників

США закликали Росію звільнити всіх українських заручників

Укрінформ
Сполучені Штати позитивно оцінили рішення Москви обміняти двох незаконно засуджених в РФ громадян України Юрія Солошенка та Генадія Афанасьєва, які повернулися у вівторок додому, та закликали РФ звільнити всіх українських полонених.

З відповідною заявою виступив під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми вітаємо рішення Росії щодо обміну Юрія Солошенка і Генадія Афанас'єва на сепаратистів, які були засуджені в Україні", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він підкреслив, що ці два українці, які і багато інших, що досі залишаються в російському полоні, засуджені за сфабрикованими та політично вмотивованими звинуваченнями.

"Звільнення – це ще один важливий крок у виконанні Росією зобов'язань за Мінськими домовленостями, який тепер має стати імпульсом для повної імплементації цих угод, включаючи звільнення всіх заручників та незаконно утримуваних осіб", - заявив Кірбі.

Як повідомляв Укрінформ, 14 червня, відбувся обмін українських політв'язнів у РФ Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка. Геннадій Афанасьєв - один із кримських активістів, який під час окупації півострова підтримував рух за єдину Україну, брав участь в акціях протесту. Юрій Солошенко - український пенсіонер, екс-директор полтавського оборонного заводу "Знамя", який був затриманий в Москві зі звинуваченнями, що він був завербований "фашистським режимом" та збирався вивозити з російського заводу секретне обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-