У Польщі провели обшуки у проросійських активістів

У Польщі провели обшуки у проросійських активістів

Укрінформ
Після затримання лідера проросійської партії Zmiana ("Зміна") Матеуша Піскорського польські спецслужби продовжують шукати у країні російських агентів.

Зокрема, у минулу неділю польські спецслужби провели у Кракові обшуки у помешканнях активістів правого спрямування з проросійськими поглядами Славоміра Марчевського і Марека Марецького, інформує Gazeta Wyborcza

"Як інформують наші джерела, ці дії пов’язані з операцією, яка відбулася кілька тижнів тому, головою ціллю якої була партія Zmiana, яка має ліві погляди у соціальних питаннях, але однозначно проросійська і відповідно антиукраїнська у міжнародній політиці", - інформує газета.

Підкреслюється, що саме Марчевський і Марецький разом з діячами цієї партії в 2014 році поїхали в Україну, де вони спільно нищили пам’ятники УПА і Степану Бандері. 

"Вони робили це таким чином, щоб провину за це покласти на польську меншину в Україні. За інформацією польських спецслужб, це фінансувалося з Росії", - інформує видання і додає, що вони також готувалися взяти участь у демонстраціях проти НАТО під час варшавського саміту організації 8-9 липня.

Про проведення обшуків у себе вдома в соцмережах повідомив Марчевський. Він зазначив, що функціонери Агентства внутрішньої безпеки (ABW) вилучили в нього вдома 53 предмети, зокрема ноутбук, носії даних, мобільні телефони. 

Як зазначається, обидві особи були активістами Конгресу нової правиці – колишньої партії скандально відомого євродепутата Януша Корвіна-Мікке, який також хвалить Росію за її політику, схвалює окупацію Криму і називає Україну ворогом Польщі. Ці особи крім поширення проросійських поглядів симпатизували також політиці Гітлера і проголошувати антисемітські тези.

Ані прокуратура, ані ABW поки що офіційно не коментують цю справу.

Як повідомляв Укрінформ, у травні спецслужби затримали, а суд арештував на три місяці за підозрою у шпигунстві на користь РФ колишнього депутата Сейму, "спостерігача" на референдумі у Криму у березні 2014 року, лідера партії Zmiana Матеуша Піскорського. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-