Росія знову влаштувала своїй армії перевірку на боєготовність

Росія знову влаштувала своїй армії перевірку на боєготовність

Укрінформ
У Росії розпочалася чергова раптова перевірка боєготовності у Збройних силах.

Про це оголосив міністр оборони РФ Сергій Шойгу, повідомляє ТАСС

"Для оцінки бойової і мобілізаційної готовності сьогодні (14 червня), з 7 годин ранку, відповідно до рішення верховного головнокомандувача Збройних сил розпочата чергова раптова перевірка. Підлягає перевірці ряд баз зберігання озброєння і техніки, а також окремі органи військового управління", - сказав Шойгу.

За його словами, протягом першої доби перевірять "виконання тимчасових нормативів встановленого ступеня бойової готовності". Крім того, належить оцінити здатність органів військового управління вирішити поставлені завдання, у тому числі з мобілізаційних питань.

Окрім підготовки військ до виконання завдань за призначенням особливу увагу планується звернути на мобілізаційну складову Збройних сил, стан резервних формувань, а також запасів озброєння і військової техніки, що знаходяться на зберіганні. Серед додаткових завдань оголошені перевірка злагодженості і взаємодія військових з органами влади суб'єктів РФ, а також можливості реагування на НС.

Перевірка триватиме до 22 червня.

Міжнародні військові експерти заявляють про надзвичайну небезпеку практики частих раптових перевірок боєготовності у РФ, що регулярно проводяться після початку агресії в Україні. На їхню думку, це може спровокувати повномасштабний конфлікт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-