Американського дипломата затримали за кінну прогулянку на Камчатці

Американського дипломата затримали за кінну прогулянку на Камчатці

Укрінформ
Консула Генерального консульства США у Владивостоці Мері Ганн затримала поліція на Камчатці.

Про це повідомляє ТАСС.

"Консул Генконсульства США у Владивостоці Мері Ганн була затримана поліцейськими на території селища Роздольний Єлізовського району. Вона здійснювала зі своїми супутниками кінну прогулянку. Після пред'явлення документів, що засвідчують особу і підтверджують дипломатичний статус, вона була відпущена правоохоронцями", - розповів в. о. керівника представництва МЗС РФ у Петропавловську-Камчатському Віктор Румянцев.

Він пояснив, що дипломат "порушила правила перебування на території з регламентованим режимом відвідування іноземцями". У відповідності до правил, перед відвідуванням територій з регламентованим режимом іноземці повинні заздалегідь пройти процедуру узгодження в регіональному управлінні ФСБ Росії та отримати письмовий дозвіл.

Мері Ганн як консул має дипломатичний імунітет, тому вона звільнена від сплати штрафу. Питання про притягнення до адміністративної відповідальності супутників консула, які, за попередніми даними, також є громадянами США, повинні розглядати правоохоронні органи. Штраф для фізичних осіб становить до 2 тис. рублів.

"Сама Мері Ганн сьогодні покинула межі Камчатського краю і вилетіла до Владивостока", - зазначив представник МЗС РФ.

На Камчатці консул перебувала кілька днів з приватним візитом у знайомої, також громадянки США, яка проживає в Петропавловську-Камчатському.

Фото: fresher.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-