"Ісламська держава" взяла відповідальність за напад під Парижем

Укрінформ
Угруповання "Ісламська держава" через новинне агентство Amaq заявила, що бере на себе відповідальність за вбивство поліцейського і захоплення заручників в передмісті Парижа.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

Злочин стався напередодні ввечері біля будинку, де жив офіцер французької поліції. Невідомий кілька разів ударив його ножем, а потім захопив в заручники його дружину і трирічного сина та забарикадувався в будинку поліцейського.

Як повідомило міністерство внутрішніх справ, після безуспішних переговорів з нападником, спецназ взяв штурмом будинок, де той забарикадувався, проте він встиг убити захоплену в заручники жінку. Дитину вдалося врятувати.

Моніторингова група SITE, що базується в США та відстежує активність екстремістів в Інтернеті, повідомила, що, згідно із заявою, "бойовик ІДІЛ вбив заступника начальника поліції в місті Ле Мюро, а також його дружину".

Очевидці повідомили, що чули, як він вигукував "Аллах акбар" під час нападу. Між тим, за даними джерел Франс Прес, близьких до розслідування, нападник зізнався у прихильності ІД під час переговорів з поліцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-