Австралія може посилити контроль над володінням зброєю

Австралія може посилити контроль над володінням зброєю

Укрінформ
В Австралії посилилися заклики зробити більш жорсткими закони щодо володіння вогнепальною зброєю.

Про це повідомляє The Guardian.

«Ми суворо дотримуємося спільної мети щодо забезпечення того, аби зброя не була незаконно ввезена на територію Австралії... Однак нам не треба втрачати пильність. Є люди, як за межами, так і всередині нашої країни, котрі ненавидять свободи, якими ми користуємося. Вони орієнтується на їх підрив через насильство», – наголосив прем’єр-міністр Малколм Тернбулл, коментуючи трагедію, яка сталася в американському місті Орландо.

Він запевнив, що уряд буде непохитним у протидії незаконному ввезенню зброї на територію Австралії та її неналежному використанню.

Очікується, що питання про можливе посилення контролю буде розглянуте на зустрічі представників федеральних правоохоронних органів у Сіднеї вже цього тижня.

Окрім правового регулювання можливості володіння вогнепальною зброєю, під час зустрічі також будуть обговорюватися заходи щодо боротьби з тероризмом та підходи Австралії у боротьбі з насильницьким екстремізмом.

Нагадаємо: громадянам Австралії дозволено мати вогнепальну зброю, однак інциденти з її використанням підштовхують владу до поступового посилення контролю в цій галузі. 28 квітня 1996 року в Австралії психічно неврівноважений чоловік, який влаштував стрілянину в австралійському парку розваг Порт Артур, вбив 35 осіб і серйозно поранив ще 37.

Після «Бійні в Порт Артурі» уряд ввів заборону на володіння довгоствольною і автоматичною зброєю. Всі рушниці і автомати були викуплені у населення і знищені. З 1996 р звичайним громадянам дозволено володіння тільки напівавтоматичними пістолетами.

Як повідомляв Укрінформ, кількість жертв стрілянини в Орландо сягнула півсотні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-