ЗМІ назвали найбільших експортерів озброєнь

ЗМІ назвали найбільших експортерів озброєнь

Укрінформ
Сполучені Штати Америки, Російська Федерація та Німеччина очолюють список країн - найбільших постачальників зброї на світовому ринку.

Про це в понеділок із посиланням на новий річний звіт британського видавництва та аналітичного центру Jane's Information Group (IHS Jane's) пише німецька Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Німеччина минулого року стала третім у світі експортером зброї після США та Росії», - інформує видання.

У 2015 році німецькі зброярі продали за рубіж своєї продукції на майже 4,78 млрд. дол. Сюди не входять стрілецька зброя й боєприпаси. У 2014 році країна була у списку п'ятою, а в 2016 році, як передбачається, буде четвертою.

При цьому 29% усього збройового експорту ФРН поставлялося у кризові регіони Північної Африки та Близького Сходу. За прогнозами Jane's, вже до 2018 року доля країн цих регіонів займе у загальному експорті німецьких озброєнь 40%, проте це стане піком і згодом постачання піде на спад, до колишнього рівня або навіть нижче.

Найбільші покупці - Саудівська Аравія (ця країна була й залишається найбільшим покупцем зброї, торік вона придбала такої на 9,3 млрд дол. і збирається ще нарощувати закупівлі), Алжир, Єгипет і Катар. Зокрема, Саудівська Аравія купила у ФРН патрульні катери, Катар - танки, Алжир - фрегат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-