Канада може визнати злочини ІДІЛ геноцидом

Канада може визнати злочини ІДІЛ геноцидом

Укрінформ
До канадського парламенту подано законопроект, яким дії ІДІЛ визнаються геноцидом.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, законопроект внесла лідер офіційної опозиції та тимчасова глава Консервативної партії Канади Рона Амброз.

"Консерватори усім серцем погоджуються зі словами держсекретаря США Джона Керрі, що ІДІЛ на підконтрольних територіях Сирії та Іраку чинить геноцид релігійних меншин, зокрема єзидів, християн, мусульман-шиїтів. Ми закликаємо уряд підтримати наших американських союзників у визнанні ІДІЛ відповідальною за геноцид та інші страхітливі злочини проти людяності", - сказав Амброз. 

На її переконання, небажання чинного уряду назвати речі своїми іменами "кидає тінь на Канаду". "Будемо щирими: відсутність у чинного уряду хоробрості назвати загрозу, яка змусила родини покинути свої домівки, продавала жінок та дівчат у сексуальне рабство і страчувала їх, а також вигнала тисячі безневинних людей у табори для біженців – кидає тінь на Канаду", - наголосила опозиціонерка.

Водночас, більшість в парламенті має правляча Ліберальна партія, тож без її згоди жоден законопроект не може бути ухвалений.

Як повідомляв Укрінформ, США ще в середині березня офіційно звинуватили ІДІЛ у геноциді та пообіцяли поставити членів цієї терористичної організації перед трибуналом за вчинені злочини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-