Обама назвав офіційну версію теракту в Орландо

Обама назвав офіційну версію теракту в Орландо

Укрінформ
Президент США Барак Обама після наради з віце-президентом та главами Федерального бюро розслідувань, Міністерства національної безпеки й Контртерористичного центру заявив, що влада розглядає теракт в Орландо як внутрішній екстремізм та не має доказів, що нападник був скерований кимось ззовні.

Про це йдеться в заяві глави Білого дому після наради, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"На нинішньому етапі ми не бачимо жодних чітких доказів, що він (нападник – ред.) був скерований кимось ззовні", - зазначив Обама.

Він підкреслив, що зараз немає прямих доказів того, що напад був частиною більшого плану: "Наскільки ми можемо сказати прямо зараз, це, безумовно, приклад доморощеного екстремізму, яким ми всі були так стурбовані впродовж тривалого часу".

За словами глави Білого дому, справа кваліфікується як терористичне розслідування. "Схоже, що нападник був натхненний різною екстремістською інформацією, поширеною в інтернеті", - сказав він.

Водночас, президент зауважив, що почув багато інформації про вбивцю, але "важливо підкреслити, що ми поки перебуваємо на попередніх етапах розслідування, й потрібно ще багато чого вивчити, ніж було вже зроблено".

Крім того, Обама звернув увагу на той факт, що напад стався в клубі, який часто відвідували представники ЛГБТ-спільноти. Він підкреслив, що це також відноситься до справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-