НАТО розмістить ще чотири батальйони у Балтії та Польщі

НАТО розмістить ще чотири батальйони у Балтії та Польщі

Укрінформ
НАТО, відповідаючи на агресивні дії Росії, передислокує на ротаційній основі чотири посилені багатонаціональні батальйони до країн Балтії та у Польщі.

Про це заявив у понеділок Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг напередодні засідання міністрів оборони країн-союзників та партнерів, що пройде 14-15 червня у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми домовимося розмістити на засадах ротації чотири посилених багатонаціональних батальйони у країнах Балтії та у Польщі», - сказав глава Альянсу.

Він відзначив, що це є частиною реалізації масштабного рішення НАТО перегрупувати сили, а також засоби із стримування, включаючи сили швидкого реагування. 

Столтенберг заявив, що упродовж наступних двох днів міністри оборони країн-членів ухвалять ці рішення, які спрямовані на зміцнення колективної оборони, а також на розвиток співробітництва з партнерами.

Як повідомляв Укрінформ, 15 червня у рамках засідання глав оборонних відомств Альянсу пройде засідання Комісії Україна-НАТО. Українську делегацію на засіданні очолювати міністр оборони Степан Полторак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-