Директор ЦРУ заперечив зв'язок уряду Саудівської Аравії з терактами 11 вересня

Директор ЦРУ заперечив зв'язок уряду Саудівської Аравії з терактами 11 вересня

Укрінформ
Сполучені Штати мають намір оприлюднити 28 сторінок секретної частини доповіді про теракти 11 вересня 2001 року, які заперечують причетність уряду Саудівської Аравії до організації атак.

Про це заявив директор ЦРУ Джон Бреннан в інтерв'ю саудівському телеканалу в неділю, повідомляє Fox News

"Я думаю, що 28 сторінок будуть опубліковані, і я підтримую їх оприлюднення, щоб усі побачили докази того, що уряд Саудівської Аравії не має нічого спільного з тим, що сталося", - сказав Бреннан в інтерв'ю Arabiya TV.

Секретний розділ доповіді за 2002 рік є ключовим елементом у суперечці щодо можливої причетності Саудівської Аравії до терактів 11 вересня. Американський Сенат минулого місяця схвалив законодавчий акт, який дозволяє сім'ям жертв 11 вересня подати в суд на уряд Саудівської Аравії. Ер-Ріяд, зі свого боку, пригрозив вивести мільярди доларів з економіки США, якщо справа дійде до цього.

Саудівська Аравія офіційно заперечує надання будь-якої підтримки 19 викрадачам літаків, залучених до серії терактів у США в 2001 році. Більшість із них були громадянами Саудівської Аравії.

У цьому зв'язку Бреннан уточнив, що в секретному розділі з 28 сторінок після всіх вивчень була встановлена відсутність зв'язку між саудівським урядом або державними установами чи саудівськими чиновниками високого рівня з терактами 11 вересня.

Нині Офіс директора Національної розвідки США розглядає матеріали з метою визначення, чи повинні вони бути розсекреченими.

Фото: Politico

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-