Лідер Аль-Каїди приніс присягу новому главі Талібану

Лідер Аль-Каїди приніс присягу новому главі Талібану

Укрінформ
Лідер терористичної організації «Аль-Каїда» Айман аль-Завахірі приніс присягу новообраному керівникові афганського Талібану Хайбатулі Ахендзаду, який вступив на посаду минулого місяця після загибелі попередника від атаки американського безпілотника.

Про це йдеться у поширеному в мережі Інтернет відеозверненні аль-Завахірі, передає Reuters.

«Як лідер Аль-Каїди, я ще раз приношу свою присягу та запрошую мусульман підтримати Ісламський емірат», - сказав аль-Завахірі.

Нагадаємо, що під час перебування при владі в Афганістані у 1996-2001 рр. Талібан заснував Ісламський емірат Афганістану, за відновлення якого зі зброєю у руках бореться з часу американського вторгнення.

Додамо, що єгипетський лікар Айман аль-Завахірі очолив Аль-Каїду після того, як американські морські піхотинці знищили попереднього лідера Усаму бін Ладена в Пакистані у 2011 році. За наявною інформацією, аль-Завахірі з кінця 1990-х переховується у прикордонному регіоні між Пакистаном та Афганістаном.

Втім, з того часу, як аль-Завахірі очолив Аль-Каїду, ця терористична організація поступилася лідерством у світовому русі джихадистів Ісламській державі, яка закріпилася у Сирії та Іраку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-