Гуманітарний конвой дістався двох заблокованих сирійських міст

Гуманітарний конвой дістався двох заблокованих сирійських міст

Укрінформ
Об’єднаний гуманітарний конвой ООН та арабського Червоного Хреста зміг вперше за чотири роки прорватися до міста Дарая, контрольованого повстанцями передмістя Дамаска.

Про це повідомив речник офісу ООН із координації гуманітарних справ Єнс Лаерке, передає Reuters.

"Їм вдалося подолати всі пропускні пункти, доставити та розвантажити все вночі, вперше за кілька років забезпечивши мешканців Дараї продуктами харчування", - сказав Лаерке.

Він додав, що ще один гуманітарний конвой потрапив до іншого контрольованого повстанцями передмістя Дамаска – Доуми. "Міжнародні агентства планували передати заблокованим містам продуктів харчування, достатніх на місяць, втім недооцінили кількість людей, які залишилися проживати у Дараї. Як наслідок запаси закінчаться значно раніше", - пише Reuters із посиланням на місцеву владу та моніторингові організації.

Окрім продуктів харчування, конвой доставив також засоби гігієни та медикаменти, зокрема майже дві тонни ліків від різноманітних хронічних захворювань. "Тим не менше, ми закликаємо до надання безумовного, безперебійного та постійного доступу до усіх людей в потребі", - наголосив Лаерке.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-