Президентські вибори в Перу завершилися несподіванкою

Президентські вибори в Перу завершилися несподіванкою

Укрінформ
На виборах президента Перу несподівано і з мінімальною перевагою переміг економіст Педро Пабло Кучинські, який посідав крісло прем'єр-міністра 10 років тому.

Кучинські - відомий економіст, який раніше працював у Світовому банку, - переміг з мінімальним відривом, отримавши 50,1% голосів.

Результати виборів стали несподіванкою для спостерігачів, оскільки опитування обіцяли його суперниці Кейко Фухіморі впевнену перемогу.

Фухіморі офіційно визнала поразку. Дочка екс-президента Альберто Фухіморі виграла перший тур зі значним відривом. Однак перед другим туром її перевага зійшла нанівець. З'ясувалося, що влада США розслідує справу проти одного з основних спонсорів її виборчої кампанії.

Сам Альберто Фухіморі, який правив країною в 1990-2000 роках, зараз відбуває тюремне покарання відразу за кількома справами. Зокрема, в 2009 році спеціальний трибунал у Перу засудив його до 25 років ув'язнення за злочини проти людяності.

Фухіморі вже пообіцяла, що очолить "пильну опозицію". Вона також заявила, що її суперник переміг у другому турі завдяки підтримці "розпалювачів ненависті".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-