Стокгольм заборонив цукерки M& M's

Стокгольм заборонив цукерки M& M's

Укрінформ
У Швеції заборонили продавати шоколадні цукерки M& M's виробництва міжнародного концерну Mars.

Суд постановив, що відомі драже дуже схожі на солодощі під назвою M компанії Marabou, які ще в 1950-х роках були придумані за участю Mars, пише «Медуза».

Шоколадні цукерки під літерою m продаються в Швеції з 1950-х років, але, на відміну від тих, що «тануть у роті, а не в руках», шведські Marabou M — це просто арахіс в шоколаді без глазурі і літери «m» на кожній цукерці. 

Компанії Mars і Marabou домовилися, що M& M's не буде продаватися в Швеції до 1998 року. Фактично цей договір діяв до 2010 року, коли Mars викинув на шведський ринок не просто свої цукерки, а прямого конкурента Marabou M - арахіс в шоколаді. Почалися затяжні суди, в яких обидві сторони вимагали позбавити опонента прав на торговельну марку.

Згідно з останнім рішенням апеляційної інстанції, Mars незаконно використовує торговельну марку популярних в Швеції цукерок і зобов'язана усунути порушення. В іншому випадку Mars зобов'язали платити за 270 тисяч євро за кожен місяць невиконання рішення. Компанія вже оскаржила рішення і зажадала як мінімум півроку відстрочки.

Якщо Mars не придумають ніяких судових прийомів, M& M's доведеться або піти з Швеції, або поміняти малі літери «m» у логотипі на великі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-