Франція попри резолюцію Сенату вимагатиме виконання

Франція попри резолюцію Сенату вимагатиме виконання "Мінську" - МЗС

Укрінформ
Франція вимагатиме всебічного виконання мінських домовленостей для мирного врегулювання конфлікту на сході України та залишатиметься разом з Німеччиною відданою формату «Нормандія» попри ухвалену Сенатом резолюцію із закликом пом’якшення режиму санкцій проти Росії.

Про це у Парижі, відповідаючи на запитання власного кореспондента Укрінформу щодо позиції МЗС Франції відносно законодавчої ініціативи сенаторів, заявив офіційний представник французької дипломатії Ромен Надаль.

«Ми, як і раніше, повністю віддані, разом з Німеччиною формату «Нормандія», повній реалізації мінських угод і врегулюванню конфлікту на сході України», - заявив дипломат.

Разом з тим, МЗС Франції взяла до відома зміст резолюції верхньої палати парламенту Франції. «Ми прийняли до відома ухвалення Сенатом «європейської резолюції щодо обмежувальних заходів, уведених Європейським Союзом проти Російській Федерації», - зауважив Ромен Надаль.

Як повідомляв Укрінформ, Сенат Франції переважною більшістю (301) голосів напередодні ухвалив резолюцію, яка пропонує уряду Франції закликати ЄС до пом’якшення режиму санкцій проти Росії. Резолюція носить суто декларативний характер і не впливає на зовнішню політику країни, яку визначає президент Французької Республіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-