Сім'ям загиблих у теракті в Актобе виплатять по $15 тисяч

Сім'ям загиблих у теракті в Актобе виплатять по $15 тисяч

Укрінформ
Адміністрацією Актюбінської області ухвалено рішення про виплату 5 млн тенге компенсацій сім'ям загиблих у результаті теракту в Актобе.

Про це повідомляє ТАСС.

"Буде виділено по 5 млн тенге ($15 тисяч – ред.)", - йдеться в поширеному у четвер повідомленні Інформаційного центру Актобе.

Напередодні президент країни Нурсултан Назарбаєв, звертаючись до казахстанців у зв'язку з подіями в Актобе, повідомив, що за його дорученням Міністерство внутрішніх справ та місцева влада надає всебічну допомогу родинам загиблих і постраждалих.

У неділю, 5 червня, група злочинців здійснила в Актобе напад на магазини зброї та військову частину Національної гвардії, в результаті чого загинули сім осіб, у тому числі троє військовослужбовців. За даними Міністерства охорони здоров'я і соціального розвитку країни, з пораненнями різного ступеня важкості до лікарень потрапили 38 осіб. У ході проведення антитерористичної операції були ліквідовані 13 злочинців, четверо поранені, шестеро перебувають у розшуку.

На даний час в Актюбінській області введено режим контртерористичної операції. Комітетом національної безпеки для всіх регіонів республіки оголошено помірний, "жовтий рівень терористичної небезпеки, який діятиме протягом 40 днів. Під особистий контроль ситуацію в Актобе взяв президент країни.

9 червня оголошене в республіці днем національної жалоби за жертвами теракту. У країні приспущені державні прапори, скасовані розважальні заходи, трансляція розважальних програм і реклами на радіо - і телеканалах припинена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-