США

США "розчаровані" небажанням Росії впливати на Асада

Укрінформ
Офіційний Вашингтон висловив розчарування у зв'язку з тим, що Москва не використовує свого впливу, щоб змусити режим Башара Асада відкрити доступ для гуманітарної допомоги до районів, що досі перебувають у облозі.

Про це заявив у середу під час брифінгу в американській столиці заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Звичайно, ми, м'яко кажучи, розчаровані що впродовж кількох тижнів після спільної заяви 17-го травня Росія не робить жодних відчутних кроків, щоб підтримати заклик Міжнародної групи з підтримки Сирії щодо доставки гуманітарної допомоги повітряним шляхом", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він підкреслив, що Американська сторона зараз працює з ООН, у тому числі із Всесвітньою продовольчою програмою та іншими агентствами "щодо планування відповідного використання авіатранспорту для забезпечення гуманітарної допомоги" в Сирії.

Тонер нагадав, що гуманітарної допомоги потребують, передусім, чотири регіони, включаючи місто Дарайя, яке з 2012 року не отримувало поставок продовольства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-