Резолюція Сенату Франції пов’язала пом’якшення санкцій проти РФ з прогресом «Мінська»

Резолюція Сенату Франції пов’язала пом’якшення санкцій проти РФ з прогресом «Мінська»

Укрінформ
Сенат Франції ухвалив пропозицію до європейської резолюції щодо режиму санкцій Європейського союзу проти Російської Федерації, яка, зокрема, пропонує французькому уряду пов’язати поступове пом’якшення санкцій проти Росії, особливо економічних, зі «значним прогресом» на шляху виконання мінських домовленостей.

На цьому наголошується в офіційній заяві Сенату, надісланій Укрінформу секретаріатом верхньої палати парламенту Франції.

«Автори пропозиції європейської резолюції закликають уряд до поступового і часткового пом’якшення режиму санкцій Європейського Союзу проти Росії, особливо економічних санкцій, пов'язуючи його зі значним прогресом і цілями визначеними мінськими домовленостями», - йдеться у заяві.

У документі також зауважується, що у той час як Європейська рада з 28 і 29 червня повинна знову розглянути питання щодо продовження санкцій проти Росії, дана пропозиція європейської резолюції прагне «вочевидь вийти за обмеження поточної ситуації, яка не може тривати невизначений термін, і, таким чином довести необхідність досягнення прогресу, "пропонуючи при цьому конкретне і реалістичне рішення виходу з кризи".

У секретаріаті нагадали, що 8 червня Сенат обговорював пропозицію європейської резолюції щодо режиму санкцій Європейського союзу проти Російської Федерації, яка була представлена сенаторами Івом Поццо ді Борго (фракція UDI-UA) та Сімоном Сютуром (фракція S-LR), які виступили авторами інформаційного звіту «Європейський Союз/Росія: санкції і після?» від імені сенатської комісії у європейських справах.

Автор також закликали уряд забезпечити зменшення або скасування санкцій, які мають обов'язково супроводжується аналогічними заходами з боку Росії, зокрема, для тих французьких підприємців, хто потребує скасування ембарго на певні продукти зі свинини.

У Секретаріаті також додали, що «за» дану резолюцію, яка носить суто декларативний характер, проголосувало 301 (а не 302, як раніше повідомлялося) сенатори, проти виступили лише 16.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-