У Держдумі хочуть закривати «терористичні» сайти опозиції без суду

У Держдумі хочуть закривати «терористичні» сайти опозиції без суду

Укрінформ
Генпрокурор Росії Юрій Чайка запропонував посилити боротьбу з екстремізмом, зокрема підсиливши заборону в інтернеті.

Про це Чайка заявив, виступаючи на урядовій годині в Держдумі, повідомляє Коммерсантъ.

Він запропонував дозволити блокувати без рішення суду сайти з інформацією про підготовку масових безладів.

«Нами не раз порушувалося питання про необхідність блокування сайтів, що пропагують і публічно реабілітують екстремізм і тероризм. Зараз це можливо, але лише за судовим рішенням. Ми ж наполягаємо на позасудовому порядку за аналогією з вже існуючою процедурою заборони закликів до екстремізму, що дозволить більш оперативно реагувати на ці порушення», - сказав генпрокурор.

За його словами, з цією ж метою відомство пропонує дати прокурорам суб'єктів РФ право звернення в Роскомнагляд для позасудового закриття доступу до відомостей про організацію масових безладів, незаконних публічних акцій. Юрій Чайка нагадав, що зараз такими повноваженнями володіє тільки генпрокурор і його заступники: «Поки документи надійдуть з місць, час для запобігання протиправним діям може бути упущено». Він розповів, що Генпрокуратура вже підготувала відповідні поправки в законодавство.

Крім того, генпрокурор запропонував заборонити працювати в релігійних організаціях всім, хто був судимий за тероризм і екстремізм. Він заявив, що, коли раніше судимі за екстремізм і тероризм «очолюють організацію або виконують функції священнослужителів», створюються «передумови для розповсюдження релігійного екстремізму».

Як повідомлялося, закон про блокування інформації про заклики до масових безладів і участі до екстремістської діяльності було прийнято в Росії в 2013 році. На сьогодні право блокувати доступ до таких сайтів дається за рішенням суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-