Регіональні ЗМІ Росії розпочали акцію проти брехні на НТВ

Регіональні ЗМІ Росії розпочали акцію проти брехні на НТВ

Укрінформ
Російські регіональні ЗМІ почали маркувати програму передач НТВ попередженням про ймовірність появи в ефірі «спотвореної інформації або пропаганди».

Про це повідомляється на сайті Асоціації незалежних регіональних видавництв АНРІ.

«Будьте обережні! Під виглядом журналістських матеріалів на каналі НТВ ви можете отримати спотворену інформацію або пропаганду», - так будуть маркувати видавці телепрограм програму передач НТВ, яка публікується у пресі.

Цю акцію проти редакційної політики телеканалу НТВ розпочала 8 червня АНРІ. До акції приєдналися члени асоціації, так і ЗМІ, які не перебувають у ній. На даний момент таке попередження опублікували «Якутск вечерний», «Городские вести», «Омутнинские вести+». Більшість видавців приєднаються до акції на наступному тижні. Це можуть бути сотні видань по всій Росії, сподіваються організатори. Текст зазначеного попередження схвалили юристи Центру захисту прав ЗМІ (Воронеж), які визнали його юридично коректним і таким, що не несе в собі ризику судового переслідування.

Вперше попередження про можливу небезпеку контенту телеканалів НТВ і «Россия» помістив на сторінках своєї газети Леонід Левін, головний редактор газети «Якутск вечерний». Воно стало реакцією на вихід фільму «Боржники Держдепу», в якому стверджувалося, що газета «Якутск вечерний» отримувала кошти з іноземних джерел, пов'язаних з державним департаментом США. Також у фільмі згадувалися телеканал ТВ-2, газета «Челябинский рабочий».

Після виходу фільму Громадська колегія зі скарг на пресу назвала фільм НТВ «неправдивим доносом», в якому використовувалися «маніпулятивні способи впливу на свідомість глядачів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-