Назарбаєв заявив про ознаки «кольорової революції» в Казахстані

Назарбаєв заявив про ознаки «кольорової революції» в Казахстані

Укрінформ
Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв після недавніх подій в Актобе побачив прояв ознак «кольорових революцій» в країні.

Про це повідомляє Tengrinews.kz

«Користуючись ліберальністю державної політики і наших законів, дехто захотів перевірити державну владу на міцність. Заявляю, що ми завжди вживатимемо найжорсткіших заходів для придушення екстремістів і терористів. Для цього у держави є всі можливості і сили. Ми всі знаємо, що так звані кольорові революції мають різні методи і починаються з надуманих мітингів, вбивств, прагнення захопити владу. Ці ознаки проявилися і у нас», - заявив Назарбаєв.

За його словами, в країнах світу, де відбулися революції, «сьогодні немає ні держави, ні стабільності».

«У країнах світу, де пройшло таке, сьогодні немає ні держави, ні стабільності, там панують злидні і бандитизм, створені умови для появи екстремістів і терористів. Економіка цих країн відкинута на десятки років назад», - сказав у своєму зверненні Назарбаєв.

Раніше Назарбаєв попередив, що не допустить в Казахстані «українського сценарію».

Як повідомлялося, у середу вранці невідомі обстріляли з автомобіля охорону піонерського табору в Актюбинській області Казахстану.

Минулої неділі група релігійних радикалів напала в Актобе на два збройові магазини і військову частину. У результаті загинули семеро осіб, 37 поранені, більшість з них - військовослужбовці. У ході контртерористичної операції в Актобе було знищено 13 злочинців.

Напад було визнано терактом, в Актобе було оголошено "червоний" рівень терористичної загрози, а по всьому Казахстану на 40 діб встановлено помірний "жовтий" рівень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-