У Франції запустять «антитерористичний» мобільний додаток під Євро-2016

У Франції запустять «антитерористичний» мобільний додаток під Євро-2016

Укрінформ
Уряд Франції спільно з організаторами Євро-2016 розробив спеціальну програму-додаток для мобільних телефонів та смартфонів, який автоматично попереджатиме про загрозу теракту.

Про це поінформували в МВС Франції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Попередження про загрозу теракту надходитиме до усіх власників телефонів або смартфонів на території Франції і висвітлюватиметься на їхньому екрані. Ця програма буде доступна французькою та англійською мовами», - зазначили в МВС Франції.

На думку розробників програми, повідомлення дозволять попередити власника телефону у випадку загрози атаки або в разі інших виняткових подій, наприклад ядерної загрози або руйнування греблі. Користувач має надати згоду на завантаження додатку, щоб своєчасно отримувати сигнал, який стосуватиметься того чи іншого місця його перебування. Крім того, розробники пропонують користувачам отримати можливість контролювати одночасно до восьми географічних зон, де можуть перебувати їхні рідні, близькі або друзі.

Рішення про оголошення про небезпеку ухвалюватиме префект того чи іншого району, де може статися непередбачувана ситуація. При цьому існують чіткі нормативи для ухвалення відповідного рішення. Префектові надається 15 хвилин на узгодження, уточнення та роздуми.

За словами міністра внутрішніх справ Бернара Казнева, нововведення дозволить розвантажити екстрені служби та кол-центри. За його словами, у майбутньому додаток буде удосконалено, його застосовуватимуть на випадок стихійного лиха, вуличних заворушень, техногенних катастроф та інших кризових явищ. При цьому французька влада пообіцяла гарантувати захист особистих даних користувачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-