Праймеріз у шести штатах США поки не визначили єдиного переможця

Праймеріз у шести штатах США поки не визначили єдиного переможця

Укрінформ
Демократичні праймеріз одразу в шести американських штатах, які тривають у вівторок, почергово добігають кінця в залежності від часового поясу.

За попередніми даними екзит-полів, перемогу в різних штатах отримують як Гілларі Клінтон, так і Берні Сандерс, передає власний кореспондент Укрінформу.

Уже відомі результати опитувань виборців на виході в Нью-Джерсі, де перемагає Клінтон і в Північній Дакоті, де попереду Сандерс. У цих штатах боротьба ведеться за 142 і 23 делегати відповідно. Крім того, за прогнозами, екс-держсекретар і перша леді лідирує в Південній Дакоті (25 делегатів на кону) і Нью-Мехіко (43 делегати).

Натомість, основна боротьба в демократичному таборі точитиметься за перемогу в штаті Каліфорнія, де "розігруватиметься" підтримка цілих 546 делегатів. Крім того, залишається Монтана з 27 делегатами у списку.

В принципі, американські ЗМІ напередодні повідомили, що Гілларі Клінтон вже отримала підтримку 2383 делегатів і суперделегатів для того, щоб бути обраною єдиним номінантом від Демократичної партії.

Читайте також: АР: Клінтон вже може бути єдиним номінантом від демократів на виборах

Втім, Берні Сандерс з відставанням у понад 800 голосів заявив, що не збирається здаватися, оскільки в числі підтримки Клінтон є 571 суперделегат, які на голосуванні з'їзду партії можуть і не віддати голос за неї. У цьому зв'язку Сандерс покладає великі надії на свою перемогу в Каліфорнії, яка може дати йому суттєвий стрибок у рейтингах.

Так чи інакше, нинішні праймеріз, скоріше за все, зміцнять переможну ходу Гілларі Клінтон до партійної номінації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-