Канадський університет виплатив кіберзлочинцям $20 тис. викупу

Канадський університет виплатив кіберзлочинцям $20 тис. викупу

Укрінформ
Університет канадського міста Калгарі виплатив кібервимагачам викуп у розмірі 20 тис дол. за розблокування комп’ютерної системи.

Про це заявила віце-президент університету з фінансових питань Лінда Далгетті, передає кореспондент Укрінформу.

«У намаганні вирішити проблеми, що постали перед нашою системою, університет виплатив викуп у розмірі близько 20 тис канадських доларів, який вимагали кіберзлочинці», - сказала Далгетті.

Вона уточнила, що невідомий кіберзлочинець або група осіб спромоглися заблокувати комп’ютери в університетській системі, вимагаючи викуп за надання ключа для розкодування.

За її словами, рішення про виплату викупу було ухвалене через небажання втрачати результати «досліджень світового рівня», які зберігалися на вражених комп’ютерах.

«Ми пішли на це лише для захисту інформації, яку продукуємо в університеті», - пояснила Далгетті.

Незважаючи на те, що гарантій справності кодів для розкодування не було, університет все одно виплатив вимагачам запитувану суму. Втім, надані коди виявилися дійсними і наразі ІТ-відділ навчального закладу працює над відновленням доступ персоналу до комп’ютерів.

Кібератака вважається в Канаді кримінальним злочином, тож до розслідування інциденту, окрім кіберекспертів, було залучено також правоохоронців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-