Наталія Яресько проведе в Нью-Йорку благодійний вечір

Наталія Яресько проведе в Нью-Йорку благодійний вечір

Укрінформ
Екс-міністр фінансів України Наталія Яресько у четвер проведе благодійний вечір в Українському інституті Америки в Нью-Йорку, кошти від якого підуть на підтримку українських дітей, що втратили батьків, у тому числі в зоні АТО, а також із сімей, які стали вимушеними переселенцями в Україні.

Про це в коментарі Укрінформу розповіла організатор зустрічі, засновник "Help Us Help The Children" (HUHTC) Руслана Вржесневскі.

"Ідея проведення цього вечора належить з нашого боку HUHTC, а з боку України - Міжнародному фонду "Нове покоління", які вже понад 20 років працюють з дітьми-сиротами, а тепер ще з дітьми, чиї батьки загинули на передовій, а також вимушених переселенців, у тому числі, кримських татар", - розповіла організатор події.

Вона зауважила, що традиція проводити літні табори в Україні триває ще з 1990-х років та має на меті допомогти дітям адаптувалися до нормального життя.

"Ми проводимо літні табори для 250-ти дітей-сиріт, для яких організовуватимуться різні семінари, майстерні, заняття, мандрівки, спрямовані на поліпшення їхнього фізичного, емоційного та психологічного благополуччя, а також необхідної реабілітації", - наголосила представник HUHTC.

За її словами, з дітьми також працюватимуть професійні психологи.

"Цей табір – не тільки для відпочинку, але і рекреаційний та навчальний, де діти отримуватимуть нові навички, які обов'язково знадобляться їм потім у житті. Бо інтернати в Україні зазвичай не забезпечені достойною навчальною базою та можливостями для отримання практичних знань", - підкреслила організатор.

Подібний благодійний вечір проводитиметься в США вперше, до цього такі заходи організовувалися в Торонто та інших містах Канади.

"Такі зустрічі орієнтовані на людей, які небайдужі до ситуації в Україні та готові допомогти наступному поколінню українців", - зазначила Руслана Вржесневскі.

Зустріч з Наталією Яресько у Нью-Йорку відбуватиметься як вільна дискусія, на якій екс-міністр говоритиме про своє бачення економічної ситуації в Україні. Крім того, на зустрічі виступить соліст групи "Мандри" Фома, а також виконавець Marchzyk та група "Balaklava Blue". У програмі запланований благодійний аукціон і спілкування з волонтерами, які вже брали участь у проведенні літніх таборів для дітей. Квитки на захід коштують від 125 до 150 доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-