Росія забрала в бюджет компенсацію Ходорковському, яку

Росія забрала в бюджет компенсацію Ходорковському, яку "виплатила" за рішенням ЄСПЛ

Укрінформ
Судові пристави забрала в бюджет як "погашення заборгованості" перед Росією десять тисяч євро, виплачених колишньому співвласникові ЮКОСу Михайлу Ходорковському Росією за рішенням Європейського суду з прав людини.

Про це оголосила Федеральна служба судових приставів.

"3 червня 2016 року еквівалентні 10 тисячам євро грошові кошти в рублях були перераховані Міністерством юстиції РФ на депозитний рахунок Управління з виконання особливо важливих виконавчих проваджень ФССП Росії. Наразі ця сума розподілена і перерахована в рахунок погашення заборгованості у рамках виконавчого провадження в бюджет РФ", - йдеться у повідомленні ФССП.

Нагадаємо, Європейський суд з прав людини у липні 2013 року визнав права Михайла Ходорковського на справедливий суд частково порушеними і присудив екс-керівникові НК ЮКОС "компенсацію моральної шкоди" в 10 тисяч євро. У грудні 2013 року Ходорковський вийшов на свободу після помилування і покинув Росію.

У листопаді 2014 року Мінюст заявив, що не перерахував екс-керівникові ЮКОСу компенсацію, присуджену ЄСПЛ, через те, що Ходорковський не надав реквізити свого рахунку. В кінці травня 2016 року адвокат Ходорковського Джонатан Глассон направив скаргу на Росію в комітет міністрів Ради Європи, в якій вказав, що влада РФ так і не виплатила компенсацію. Розгляд скарги, як повідомлялося, було призначено на першу половину червня.

Станом на грудень 2013 року борг Ходорковського перед бюджетом влади РФ оцінювали приблизно в 17,5 мільярда рублів. Цей борг був визнаний судом у рамках цивільного провадження на першому процесі у справі ЮКОСу в травні 2005 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-