Пентагон знову спростував заяви Кремля про військову взаємодію у Сирії

Пентагон знову спростував заяви Кремля про військову взаємодію у Сирії

Укрінформ
Міністерство оборони США вкотре спростувало наполегливі заяви Кремля про можливість взаємодії або координації дій РФ і США в операціях проти терористів на території Сирії.

З відповідною заявою виступив у понеділок під час брифінгу речник Пентагону Пітер Кук, передає власний кореспондент Укрінформу.

"З точки зору прямої координації на місцях – цього не відбувається", - підкреслив представник оборонного відомства США.

Він нагадав про підписаний між США і РФ меморандум про розуміння, спрямований на уникнення інцидентів у повітрі обох контингентів, але "це не можна розглядати як взаємодію чи координацію дій".

Кук поінформував, що позиція американської сторони продовжує зосереджуватися на тому, що військової взаємодії між США і РФ у Сирії не повинно бути попри те, що російська сторона неодноразово порушувала це питання. Крім того, він переадресував це питання в Державний департамент США, який відповідає за переговорний процес.

Раніше в понеділок речник Кремля Дмитро Пєсков, відповідаючи на запитання про координацію дій Росії і США в боротьбі з терористами на території Сирії, зауважив, що "в цілому відбувається повний обмін інформацією".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-