Казахстан оголосив жовтий рівень терористичної загрози на 40 діб

Казахстан оголосив жовтий рівень терористичної загрози на 40 діб

Укрінформ
У Казахстані, у зв'язку з терористичним актом, здійсненим в Актобі в неділю, введено жовтий рівень терористичної небезпеки.

Про це в понеділок повідомляє Tengrinews.kz.

"Тривожна звістка прийшла жителям Західно-Казахстанскої, Карагандинської, Алматинської, Павлодарської, Мангистауської, Кизилординської, Жамбилської та інших областей, а також Астани і Алмати", - йдеся в повідомленні.

Наголошується, що на початку четвертого вечора казахстанці почали отримувати SMS з повідомленням про те, що в області введений помірний - "жовтий" рівень терористичної небезпеки. Відомо, що "жовтий" (нижчий) рівень введено строком на 40 діб майже у всіх областях.

"У зв'язку з цим просимо з розумінням поставитися до роботи державних органів, що проводиться. Звертати увагу на безгоспні сумки, предмети, особливо з наявністю дротів, (...) а також на підозрілих людей. Не торкатися до підозрілих предметів і поставитися з розумінням до дій співробітників. Не піддаватися паніці", - йдеться в повідомленні ДКНБ по Жамбилській області.

У самій Актюбінській області встановлено найвищий рівень терористичної загрози - критичний "червоний".

Як повідомляє Kazinform, на в'їздах в Актобу встановлені загороджувальні пости, ведуться пошуки учасників вчорашніх перестрілок. Великі магазини і торговельні будинки закрито, по місту відключений Інтернет.

Нагадаємо, в результаті кривавої бійні 5 червня в Актобі загинуло 17 людей, а за деякими даними - 19 людей. Згідно з офіційною інформацією МВС РК, з них 11 терористів, троє військових, продавець магазину "Паллада", один співробітник "Жедел Кузет" і відвідувач іншого магазину. Крім того, 22 людини поранено. 9 з них у тяжкому стані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-