Президент Німеччини вирішив не йти на другий термін

Президент Німеччини вирішив не йти на другий термін

Укрінформ
Президент ФРН Йоахім Гаук вирішив не балотироваться на другий термін.

Це він підтвердив у понеділок в Берліні журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Таке рішення далося мені нелегко», - сказав Гаук.

В дуже короткій заяві він пояснив: не впевнений, що стан здоров'я дозволить йому виконувати обов'язки з такою ж енергією, як і раніше.

Як стверджують, переконала Гаука у необхідності піти з політичної арени в зв'язку з віком (76 років) і станом здоров'я подруга Даніела Шадт.

Приватне життя глави німецької держави не раз ставала темою обговорення. З 1959 року Гаук був в шлюбі з Герхилд Гаук, з якою у нього четверо дітей. Проте з 1991 року пара не живе разом. Після розлучення подругою життя Гаука була кореспондент журналу Zeit Хельга Хірш, а з 2000 року його супроводжує інша журналістка, Даніела Шадт, яка виконує обов'язки першої леді.

Вибори президента Німеччини відбудуться в лютому наступного року.

Гаук є федеральним президентом Німеччини з березня 2012 року.

Вибори президента в Німеччині непрямі. Його обирають Федеральні збори — спеціально скликається з цією метою конституційний орган, до складу якого входять депутати бундестагу і таке ж число делегатів, обираних земельними парламентами згідно принципам пропорційності. Федеральний президент обирається більшістю голосів строком на п'ять років. Переобрання допускається один раз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-