Німецький міністр пояснила, чим небезпечна нинішня повінь

Німецький міністр пояснила, чим небезпечна нинішня повінь

Укрінформ
Влада Німеччини вимагає більш повного та оперативного реагування поліції, цивільної оборони та пожежної охорони на природні катаклізми на тлі негоди, що триває, у ряді регіонів країни.

Про це заявила у вихідні міністр екології, охорони природи і безпеки ядерних реакторів ФРН Барбара Хендрікс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Слід ще краще підготуватися на випадок високої небезпеки повеней внаслідок розливання струмків і дрібних річок", - сказала Хендрікс, звертаючись до поліції, цивільної оборони та пожежної охорони.

За її словами, для цього необхідно як включати нові системи раннього попередження, так і працювати за "новими сценаріями реагування". На випадок виходу з берегів великих водних артерій - річок Рейн, Ельба, Дунай, Одер, Везер - існує національна програма профілактики, нагадала міністр. Проте, звернула вона увагу, останні дні показали, що повені та викликані ними катаклізми відбувалися саме через переповнення дрібних річок і навіть струмків. Треба підстроюватися під ситуацію, закликав глава природоохоронного міністерства.

У Баварії, Бонні, на заході країни велика кількість опадів призвела до виходу річок з берегів і затоплення підвалів будинків. Вулиці багатьох населених пунктів самі перетворилися на суцільні водні потоки, багато хто блокований деревами, що додатково впали. Блискавки призвели до кількох пожеж. Також довелося зупинити музичний фестиваль "Rock am Ring" у місті Айфель, де через удар блискавки в ніч з суботи на неділю постраждали більш як 80 осіб. Додому довелося відправитися більш як 90 тисячам глядачів.

Збитки від негоди оцінюються на сотні мільйонів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-