Вибух у Кабулі убив чотирьох людей

Вибух у Кабулі убив чотирьох людей

Укрінформ
Щонайменше чотири людини, в тому числі парламентарій, загинули від вибуху в столиці Афганістану.

Про це повідомляє ВВС.

"За попередніми даними, депутат Шер Валі Вардак був поранений вибухом, що прогриміли поруч з його будинком, і помер по дорозі в лікарню. Відповідальність за цей напад ніхто на себе поки не взяв", - зазначається в публікації.

У неділю відбулося і інше, не пов'язане з цим напад на будинок суду в місті Кулі Алам на сході Афганістану.

В ході атаки бойовиків "Талібану" загинули щонайменше семеро осіб, в їх числі і новий голова апеляційного суду, повідомляють влади. Повідомляється також, що нападники були одягнені у форму поліції.

Представники "Талібану" заявили, що напад був відповіддю на винесений в травні смертний вирок шістьом ув'язненим талібам.

Президент Афганістану Ашраф Гані пообіцяв дати жорстку відсіч талібам після того, як напад бойовиків на Кабул у квітні забрав життя 64 осіб.

Наприкінці травня у талібів змінився лідер. Хабатулла Ахунзада очолив "Талібан" після смерті Ахтара Мансура, вбитого ударом американських безпілотників.

Основний контингент сил НАТО був виведений з Афганістану в кінці 2014 року. Проте в країні дислокується ще понад 12 тисяч військових коаліції.

До початку 2017 року США планують вивести майже половину своїх військ з Афганістану, залишивши з 9500 військовослужбовців тільки 5500.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-