Росіян лякають

Росіян лякають "глобальним ударом" НАТО

Укрінформ
Північноатлантичний альянс, розміщуючи війська на колишніх радянських військових базах у Європі, готує плацдарм для глобального удару по Росії, вважає заступник голови комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Франц Клінцевич.

Таку думку він висловив "Інтерфаксу-АВН".

"У них є багато серйозних планів в рамках концепції так званого глобального удару. НАТО піднімає наші старі радянські бази в Прибалтиці, Румунії, Польщі, розставляє там людей", - заявив Клинцевич.

При цьому, за його підрахунками, кількість військовослужбовців НАТО в цих країнах збільшилося в 19 разів. В абсолютних цифрах, вважає сенатор, це, може бути, не так вже й багато і небезпека невелика. "Але, по суті, готується плацдарм, куди може бути поставлено обладнання та підготовлені майданчики для реалізації великих планів", - сказав Клінцевич.

Він підкреслив, що російський Генштаб відстежує ситуацію, пов'язану з активністю НАТО поблизу кордону РФ. "Звичайно, ми будемо перенацілювати (бойові засоби), просувати (війська) з урахуванням того, як розвивається активність НАТО. І, звичайно, це, насамперед, загрожує тим країнам, де знаходяться системи протиракетної оборони. Ми цього не приховуємо", - додав сенатор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-