Турки для розвитку дайвінгу затопили Airbus

Турки для розвитку дайвінгу затопили Airbus

Фото, відео
Укрінформ
На південно-західному узбережжі Туреччини у курортному міста Кушадаси в рамках муніципального проекту збільшення потоку туристів затопили літак Airbus A300.

Про це пише Daily Sabah

"Airbus A300 був потоплений в Егейському морі біля берегів південно-західного міста-курорту Кушадаси, щоб служити штучним рифом і приваблювати туристів", - зазначається в повідомленні в рамках муніципального проекту.

Найбільший літак серед тих, які використовувалися в якості рифа, коштує 270 тисяч турецьких лір ($93 тисячі), габаритами 54х44 метри. Його доставили в суботу до Гузелькальмі на п'яти вантажівках.

Процес підтоплення виконували за допомогою будівельного обладнання і водолазів, що потребувало близько 2,5 годин.

"Мета проекту полягає в тому, щоб збільшити підводне біорізноманіття узбережжя Кушадаси і активізувати подальший розвиток підводного туризму в цьому районі. Ми очікуємо, що сюди для дайвінгу приїдуть близько 250 тисяч вітчизняних та іноземних туристів на рік", - сказав мер міста.

Airbus A300 - не перший літак, занурений у воду для підводного туризму в Туреччині. Так, там є три малогабаритні літаки, які були потоплені у південній провінції Анталії, в районах Кас і Кемері. Ще один літак був також підтоплений в Акчакоджі.

Фото: DHA Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-