У новій оборонній доктрині ФРН Москва вважається третьою за ступенем небезпеки

У новій оборонній доктрині ФРН Москва вважається третьою за ступенем небезпеки

Укрінформ
Німеччина вперше з 2006 року оновлює оборонну доктрину - так звану "Білу книгу", яка визначає пріоритети державної політики безпеки.

Про це пише Die Welt.

На першому місці стоять загрози, пов'язані з тероризмом, на другому - з комп'ютерною безпекою, а на третє вийшла агресивна політика Москви.

Відповідно до нової редакції, Росія тепер не є партнером Німеччини, а протиборчою стороною. Зокрема зазначається, що агресією на сході України та анексією Криму Москва порушила усталений після закінчення холодної війни європейський порядок. Це мало далекосяжні наслідки для безпеки Німеччини, йдеться в повідомленні.

У новій редакції документа буде відображено те, що Росія підкреслює стратегічне суперництво, нарощує військову діяльність на зовнішніх кордонах ЄС, використовує гібридні інструменти боротьби для розмивання межі між війною і миром та підриву інших держав.

Серед інших загроз виділені "дуга кризи" від Північної Африки через Сахель, Африканський Ріг, Близький Схід до Центральної Азії; неконтрольована міграція; радикальний націоналізм; повернення гонки озброєнь; загрози для енергоресурсів; зміни клімату; загрози, пов'язані з хворобами, епідемії та пандемії.

Повідомляється, що нова редакція "Білої книги" над якою працюють фахівці Міністерства оборони Німеччини, наближається до завершення і найближчим часом вона буде передана на затвердження уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-