Половину США в неділю очікують руйнівні природні катаклізми

Половину США в неділю очікують руйнівні природні катаклізми

Укрінформ
Після тижня аномальної спеки у Сполучених Штатах, упродовж вихідних на більшій території країни очікуються руйнівні природні катаклізми, у тому числі потужні зливи, повені й торнадо.

Про це, як пише в суботу інформагентство АР, попереджають синоптики.

"Від тропічних дощів до торнадо – приблизно на половині території США цими вихідними очікуються опади, а місцями й суворі погодні умови на завершення тижня спекотних температур", - зазначається в публікації.

При цьому повідомляється про перші жертви через повені у штаті Техас. Зокрема, дев'ять військових загинули в автомобілі, який змило потоком води.

На півдні США, вздовж узбережжя Мексиканської затоки синоптики прогнозують випадіння від 120 до 250 мм дощу, передусім у Флориді. При цьому попереджається, що шторми можуть перерости в тропічний циклон.

На Атлантичному узбережжі, в районі Вашингтона та навколишніх штатах, де проживають понад 17 млн людей, у неділю очікуються сильні грози, руйнівні вітри й торнадо.

Через аномально високі температури в Південній Каліфорнії дев'ятьом особам доводилося надавати медичну допомогу на церемонії вручення атестатів про завершення школи. Там температура перевищила 100 градусів за Фаренгейтом (близько 40 градусів за Цельсієм). У штаті Огайо через сильні грози був перенесений міжнародний турнір з гольфу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-