Британcький регулятор перевіряє російський ВТБ і Credit Suisse Group - WSJ

Британcький регулятор перевіряє російський ВТБ і Credit Suisse Group - WSJ

Укрінформ
Британське Управління з фінансового регулювання і нагляду (FCA) розпочало перевірку другого за величиною швейцарського фінансового конгломерату Credit Suisse Group AG і російського комерційного банку c державною участю VTB Group.

Про це пише The Wall Street Journal.

"Британський регулятор розпочав перевірку відносно Credit Suisse і банку ВТБ, які надали Мозамбіку позики на купівлю катерів і військової техніки та нібито не розповіли про ці кредити іншим інвесторам", - сказано у повідомленні.

Йшлося про виділення трьом державним компаніям Мозамбіку 622 мільйонів доларів на придбання військового спорядження, 535 мільйонів доларів - на будівництво судноверфей і 850 мільйонів доларів - на купівлю риболовецьких траулерів. Операції, пов'язані з борговими облігаціями, проводилися через британські підрозділи Credit Suisse Group AG і VTB Group, пише видання.

Тепер британське Управління з фінансової поведінки намагається з'ясувати, чи дійсно російський і швейцарський банки не розкрили дані про позики належним чином.

У Credit Suisse ситуацію коментувати не стали, а у ВТБ заявили, що не знають ні про які розслідування, пише видання.

Про додаткові борги Мозамбіку на $1 млрд стало відомо тільки у квітні, до цього уряд цієї африканської країни не повідомляв про отримання позик від банків. В зв'язку з цим МВФ і країни-донори призупинили виплату уряду Мозамбіку понад $200 млн фінансової допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-