Велика вода у Парижі повільно, але відступає

Велика вода у Парижі повільно, але відступає

Укрінформ
Рівень води в річці Сені у Парижі, що в ніч проти суботи сягнув позначки 6,1 м, повільно падає і станом на 18:00 за Києвом зупинився на позначці 5,99 м.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції, міністр захисту навколишнього середовища Франції Сеголен Руаяль на своїй сторінці в Твіттері констатувала, що велика вода почала відступати з Парижа, але закликала парижан на розслаблятися.

«Розпочався спад повені, але потрібно виявити величезну пильність, особливо на сході і на заході», - зауважила міністр.

За її словами, для повернення Сени у природне річище потрібен час.

Раніше на брифінгу Руаяль заявила, що рівень води у Сені падатиме упродовж тижня. До того ж у Парижі повінь не матиме серйозних наслідків.

А ось у районах, що розташовані нижче за течією Сени, виникли великі проблеми. «Земля перенасичена водою, і будь-які нові опади можуть призвести до підняття рівня води та посилення повеней і підтоплень», - сказала міністр.

Як зазначила Руаяль, «помаранчевий» рівень небезпеки зберігатиметься у 19 департаментах країни.

У Парижі досі заборонений рух залізницею та автомобілями вздовж набережної Сени. Для відвідування закриті Лувр і музей Орсе, палац Бурбонів. Усі виставкові експонати, що зберігалися у музейних скарбницях під землею, піднято на горішні поверхи. Підтопленими залишається частина набережних Сени, особливо на заході Парижа.

На думку ж керівника служби протидії повеням Територіального управління басейну Сени (EPTB) Фредеріка Гаша, парижанам не варто турбуватися, на відміну від жителів передмість столиці, зокрема в Рюей-Мальмезоні і далі на захід від Парижа, де немає дамб і йдеться вже про евакуацію людей.

На думку експерта, особливу небезпеку становитиме можливий викид нечистот у Сену в паризьких передмістях, зокрема, в місці злиття річок Ер і Сени та інших рік.

Нагадаємо, що жертвами повеней у Франції стало 4 особи, 24 людини отримали поранення різного ступеню. Рятувальники евакуювали 20 тис. мешканців. Влада оцінює збитки від повеней у Франції на рівні 600 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-