Меркель заборонили літати на VIP-вертольотах

Меркель заборонили літати на VIP-вертольотах

Укрінформ
Канцлеру ФРН Ангелі Меркель доведеться тимчасово утриматися від польотів на вертольотах.

Таке рішення було прийняте у зв'язку з нещодавньою аварією вертольота Super-Puma в Норвегії, пише WELT.

«Втрата у квітні вертольотом Airbus мотора стала для Airbus ще одним фіаско щодо даної моделі. Тепер заборону накладено також для вертольота канцлера», - інформує газета.

Після аварії в Норвегії, що призвела до загибелі 13 осіб, в ЄС були заборонені польоти цивільних версій Super Puma AS332L2 / EC225LP, після чого бундесвер минулої п'ятниці вирішив припинити експлуатацію всіх своїх трьох вертольотів цього класу (Cougar AS 532) до з'ясування всіх обставин. Міністерство оборони використовує ці машини для обслуговування VIP-пасажирів - членів уряду, включаючи Ангелу Меркель, коли у неї важливі зустрічі, зазначає газета.

Глава Airbus-Helicopters Гійом Форі заявив на авіаційній виставці ILA в Берліні, що аварія вертольота в Норвегії стала «шоком для виробників», повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

Нагадаємо, що 29 квітня у вертольота Airbus H225 Super Puma, який перевозив пасажирів з нафтової платформи компанії Statoil в Норвегії, лопаті відділилися від фюзеляжу, всі 13 осіб, що знаходилися на борту, загинули. Європейське агентство авіаційної безпеки (EASA) встановило, що причиною аварії стала втома металу в коробці передач.

Це не перша аварія даного вертольота. У 2009 році над Балтійським морем зазнала точно такого ж краху машина цієї ж моделі, загинули 16 осіб. У 2012 році було дві НП, на щастя, жертв вдалося уникнути.

У даний час в світі літає близько 800 гвинтокрилих машин типу Super-Puma, двомоторних, багатоцільових, 11-тонних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-