ПРО в Європі не завдасть шкоди Росії - Олланд

ПРО в Європі не завдасть шкоди Росії - Олланд

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд за результатами переговорів в Єлисейському палаці з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом заявив, що ПРО в Європі призначена для захисту союзників і не спрямована на стримування ядерного потенціалу Росії.

На цьому Олланд наголосив під час спільної з генсеком НАТО прес-конференції у Парижі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Протиракетна система НАТО не завдасть шкоди російському потенціалу стримування. Вона призначена виключно для забезпечення захисту НАТО від потенційних загроз за межами євроатлантичної зони», - заявив Олланд.

За його словами, про це потрібно буде абсолютно чітко нагадати під час Варшавського саміту НАТО, що проходитиме 8 і 9 липня. Олланд висловив надію, що діалог НАТО і Росії дозволить «усунути непорозуміння» між сторонами. Водночас Олланд запевнив генсека НАТО, що Франція повною мірою дотримуватиметься своїх зобов’язань.

У свою чергу, Столтенберг зауважив, що альянс, нарощуючи свою військову інфраструктуру в Східній Європі, не прагне вступити в конфронтацію з Росією. Навпаки, в його інтересах не допускати конфліктів, додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-