ЄП перевірить причетність єврочиновників до

ЄП перевірить причетність єврочиновників до "панамських документів"

Укрінформ
У Європарламенті розслідуватимуть причетність європейських діячів до офшорного скандалу, пов’язаного з уникненням від оподаткування.

Рішення про створення слідчого комітету з цього питання ухвалили керівництво Європарламенту і лідери політичних груп законодавчого органу ЄС, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Конференція президентів Європарламенту (колегіальний політичний керівний орган – ред.) схвалив мандат комітету з розслідування так званих "панамських документів", які викривають інформацію про офшорні компанії та їхніх кінцевих власників", - повідомили у ЄП.

До комітету увійдуть 65 депутатів, яким доручено розслідувати обвинувачення, пов’язані із відмиванням грошей та ухиленням від сплати податків, щодо осіб, які пов’язані з Євросоюзом.

Як повідомлялося раніше, "панамські документи" опубліковані Міжнародним консорціумом журналістських розслідувань і засновані на даних панамської юридичної компанії Mossack Fonseca. Всього в базі даних - 165 громадян України, які виявилися пов'язані з тими чи іншими офшорними компаніями, тобто підставними фірмами, на які записують ті чи інші бізнес-активи з метою ухилення від оподаткування або для того, щоб замаскувати свій зв'язок з ними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-