ООН не врахувала Донбас у доповіді про сексуальні насильства в конфліктах

ООН не врахувала Донбас у доповіді про сексуальні насильства в конфліктах

Укрінформ
У останній доповіді Генерального секретаря ООН з питань сексуального насильства під час конфліктів, на жаль, не врахована ситуація в окупованих районах Донецької та Луганської областей.

Водночас Україна готова надати таку інформацію з метою виправлення цього недоліку, заявив під час засідання Ради Безпеки ООН у четвер Постійний представник України при Організації Володимир Єльченко, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сексуальне насильство є характерною рисою більшості конфліктів. Проте, тільки останнім часом міжнародне співтовариство почало відкрито обговорювати його в рамках дискурсу із запобігання конфліктів. На жаль, Україна теж страждає від конфлікту, спричиненого російською агресією", - наголосив дипломат.

Він підкреслив, що серед інших серйозних наслідків, має місце також зростання випадків сексуального насильства в окупованих районах Донбасу.

"Для розв'язання цієї проблеми українська влада готова розширювати співпрацю з відповідними міжнародними організаціями та механізмами, в першу чергу з ООН. Ми звернули увагу, що доповідь Генерального секретаря ООН (S/2016/361) не містить жодних посилань на випадки сексуального насильства, пов'язані з конфліктом у деяких районах Донецької та Луганської областей України, які перебувають під контролем підтримуваних Росією сепаратистів. Ми твердо переконані, це упущення має бути виправлено", - заявив Єльченко.

У цьому зв'язку постійний представник України звернувся до заступника та спецпредставника генсека ООН з питань сексуального насильства в умовах конфліктів Зайнаб Бангури з проханням розпочати розгляд ситуації в ОРДЛО в рамках її діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-