У Литві колишнього офіцера бази ВПС судять за шпигунство на користь РФ

У Литві колишнього офіцера бази ВПС судять за шпигунство на користь РФ

Укрінформ
В Окружний суд литовського міста Шяуляй передано справу підозрюваних у шпигунстві громадянина Росії і колишнього офіцера бази ВПС Литви.

Про це повідомляє портал Delfi з посиланням на Генпрокуратуру Литви.

У шпигунстві обвинувачуються колишній офіцер бази ВПС Литви капітан С. П. і громадянин Росії С. М. Цей росіянин і ще один громадянин Литви А. К. також звинувачуються в незаконному володінні великою кількістю патронів і вибуховими речовинами великої потужності.

Досудове розслідування було розпочато в грудні 2014 року. Згідно з матеріалами розслідування, офіцера ВПС С. П. ще в 2012 році завербувала російська розвідка. Є підозри, що за дорученням росіян він збирав і передавав через громадянина РФ інформацію, в якій була зацікавлена російська розвідка.

"Це були дані про діяльність литовської армії і місії Балтійського повітряного патрулювання, польоти військових літаків цієї місії, місця дислокації збройних сил, військові навчання, операції литовської армії і Міжнародних сил підтримки безпеки НАТО в Афганістані, інформація про безпілотні розвідувальні літаки, маршрути їх польотів і місцях дислокації", - зазначає видання.

Обвинувачені в шпигунстві перебувають під арештом з 29 грудня 2014 року. За цей злочин Кримінальний кодекс Литви передбачає позбавлення волі терміном від трьох до п'ятнадцяти років.

Що стосується третього фігуранта справи, до нього застосовані інші запобіжні заходи, він чекає суду на волі. За незаконне володіння великою кількістю вогнепальної зброї, боєприпасів, патронів, вибухових речовин і вибухових пристроїв передбачається покарання у вигляді позбавлення волі терміном від чотирьох до восьми років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-