Держдеп: ІДІЛ продовжує нести загрозу міжнародній безпеці

Держдеп: ІДІЛ продовжує нести загрозу міжнародній безпеці

Укрінформ
У Державному департаменті США заявляють, що глобальний тероризм стає дедалі більш децентралізованим, а угруповання «Ісламська держава», до якого входить значна кількість іноземних бойовиків в Іраку та Сирії, продовжує нести серйозну загрозу міжнародній безпеці.

Про це передає "Радіо Свобода".

Відтак, у щорічному звіті, який 2 червня опублікувало Бюро з питань контртероризму та протидії екстремізму Держдепартаменту, мовиться, що у 2015 року угруповання «Ісламська держава» зазнало значних втрат, відступивши з 40% територій, захоплених в Іраку та Сирії.

Окрім цього, у зв’язку з запровадженими санкціями та авіаударами, завданими по нафтовій інфраструктурі, контрольованій ісламістами, вони зазнали серйозних фінансових втрат.

У звіті Держдепартаменту США також йдеться про угруповання «Боко Харам», яке минулого року проголосило вірність «Ісламській державі», та пов’язане з «Аль-Каїдою» угруповання «Аш-Шабаб», які, зазначають автори звіту, несуть загрозу у країнах Африки та Близького Сходу.

У звіті також виокремлюється Іран як «головний спонсор тероризму» через тривалу підтримку цією країною ліванського угруповання «Хізбалла».

Як раніше повідомляло агентство, Туреччина заявила про знищення складу зброї ІДІЛ у Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-